بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل

تهدید وزیر دارایی اسرائیل به خروج از کابینه در صورت امضای توافق آتش‌بس

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۱۸

بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل، توافق احتمالی برای برقراری آتش‌بس در نوار غزه را «یک شکست و تحقیر» برای اسرائیل و «یک پیروزی» برای حماس خواند و از آن انتقاد کرد.

این سیاست‌مدار راست‌گرا دوشنبه ۱۸ تیر هشدار داد در صورت موافقت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل با طرح آتش‌بس، از کابینه ائتلافی او خارج خواهد شد.

اسموتریچ تاکید کرد: «ما بخشی از توافق برای تسلیم شدن در برابر حماس نخواهیم بود.»

جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا، ۱۱ خرداد از طرحی سه مرحله‌ای برای توقف درگیری‌ها در غزه خبر داد و گفته بود این توافق می‌تواند زمینه را برای آزادی گروگان‌های در بند حماس و پایان جنگ فراهم آورد.

حماس در ابتدا این طرح را نپذیرفت و خواهان اعمال تغییراتی در آن شد. این گروه نهایتا از درخواست اصلی خود مبنی بر این‌که توافق‌نامه پیشنهادی، اسرائیل را متعهد به پذیرفتن آتش‌بس دائمی کند، صرف‌نظر کرد.

بر اساس پاسخ حماس به طرح ارائه‌شده برای توقف درگیری‌ها، مذاکرات در خصوص برقراری آتش‌بس دائمی در طول شش هفته نخست اجرای این طرح ادامه خواهد یافت.

تظاهرات برای آزادی گروگان‌های اسرائیلی در بند حماس، تل‌آویو، ۱۶ تیر

وزیر دارایی اسرائیل در ادامه سخنان خود، هشدار داد پذیرش طرح مورد نظر حماس جان گروگان‌های اسیر در غزه را به خطر می‌اندازد و منجر به مرگ «هزاران نفر» در حمله بعدی این گروه به اسرائیل خواهد شد.

اسموتریچ با اشاره به وعده‌های پیشین نتانیاهو در خصوص نابودی حماس در جنگ غزه افزود: «آقای نخست‌وزیر! این موضوع [امضای توافق با حماس] پیروزی مطلق به شمار نمی‌رود. این یک شکست کامل است.»

اظهارات این وزیر راست‌گرا یک روز پس از آن مطرح شد که نتانیاهو تاکید کرد هرگونه توافق آتش‌بس باید به اسرائیل اجازه دهد تا زمان تحقق اهدافش، به جنگ ادامه دهد.

نتانیاهو بارها نابودی حماس، آزادی گروگان‌های در بند این گروه و حصول اطمینان از رفع تهدیدهای امنیتی در غزه را از اهداف اصلی اسرائیل در مناقشه کنونی برشمرده است.

در پی تهدید اسموتریچ به خروج از کابینه ائتلافی اسرائیل، یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون این کشور و یکی از منتقدان سرسخت نتانیاهو، از مذاکرات در خصوص توقف درگیری‌ها و آزادی گروگان‌های اسرائیلی حمایت کرد.

لاپید افزود با ایجاد «یک شبکه امن سیاسی» به نتانیاهو کمک خواهد کرد تا در صورت نهایی شدن توافق آتش‌بس، آن را با وجود مخالفت احزاب ‌راست‌گرا، در پارلمان اسرائیل به تصویب برساند.

تانک ارتش اسرائیل در نزدیکی مرز نوار غزه، ۱۴ تیر

اعضای حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند که از این تعداد ۱۰۵ نفر پس از برقراری آتش‌بس موقت در نوامبر ۲۰۲۳ آزاد شدند.

نیروهای ویژه ارتش اسرائیل هم ۱۹ خرداد با حمله به نصیرات در مرکز نوار غزه چهار گروگان اسرائیلی را آزاد کردند.

اسرائیل شمار گروگان‌های در قید حیات باقی‌مانده در غزه را کمتر از ۸۰ نفر تخمین زده است.

اسرائیل در واکنش به تهاجم هفتم اکتبر، عملیات نظامی گسترده‌ای را در نوار غزه آغاز کرد که بنا بر اعلام وزارت بهداشت حماس، تاکنون بیش از ۳۸ هزار کشته و ۸۷ هزار مجروح بر جای گذاشته است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها