رییس موساد: زمان برای آزادی گروگان‌های زن جوان رو به اتمام است

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۲۸

دیوید بارنیا، رییس موساد در جلسه کابینه امنیتی اسرائیل هشدار داد گروگان‌های زن اسرائیلی جوانی که در نوار غزه نگهداری می‌شوند، فرصتی برای انتظار کشیدن آزادی در چارچوب یک توافق جدید میان اسرائیل و حماس ندارند.

به گزارش تایمز اسرائیل، خبرهای این نشست روز چهارشنبه به طور گسترده در رسانه‌های عبری اسرائیل منتشر شد.

در جلسه کابینه امنیتی اسرائیل، رییس ارتش، وزیر دفاع و دو وزیر دیگر اسرائیلی بر نیاز به رسیدن به توافق برای آزادی گروگان‌ها تاکید کردند.

از بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل نقل شده است که این کشور گلوله را در سر یحیی سنوار، از رهبران حماس شلیک خواهد کرد.

به گفته تایمز اسرائیل مشخص نیست که چرا بارنیا به طور خاص در مورد گروگان‌های زن هشدار داده است.

رییس موساد در این نشست که پشت درهای بسته برگزار شد، گفت: «ممکن است [رسیدن به توافق آتش‌بس] هفته‌ها طول بکشد. دخترانی که در اسارت هستند، وقت ندارند منتظر تغییر در توافق مورد بحث باشند.»

حماس در حمله روز هفتم اکتبر سال گذشته به اسرائیل هزار و ۲۰۰ نفر را کشت و حدود ۲۵۰ نفر را گروگان گرفت.

از آن زمان، تعدادی از گروگان‌ها آزاد شدند، شماری در اسارت جان باختند و تعدادی نیز هنوز گروگان حماس و دیگر گروه‌های مسلح فلسطینی هستند.

میری رگو، وزیر حمل و نقل اسرائیل در مورد وضعیت اسف‌بار گروگان‌ها که اکنون در دهمین ماه اسارتشان هستند گفت: «این یک زخم باز در جامعه است. ما در مورد مردم و شهروندانی که از سوی ارتش اسرائیل و شین بت در هفتم اکتبر محافظت نشدند، متعهدیم.»

رگو گفت: «هیچ توافق کاملی وجود ندارد اما فرصتی در این‌جا وجود دارد که نباید از دستش داد.»

گیلا گاملیل، وزیر اطلاعات اسرائیل نیز با اشاره به نگرانی‌های مبنی بر احتمال تجاوز به گروگان‌های زن گفت: «زنان می‌توانند پس از ۹ ماه زایمان کنند و این فاجعه‌ای است که شما نمی‌توانید از آن خلاص شوید.»

سازمان دیده‌بان حقوق بشر روز چهارشنبه ۲۷ تیر در گزارشی، حماس و دست‌کم چهار گروه مسلح فلسطینی را به «ارتکاب جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت در جریان حمله هفتم اکتبر به جنوب اسرائیل» متهم کرد.

حماس این اتهامات را رد کرده است.

در این گزارش صدها مرد مسلحی که صبح روز هفت اکتبر ۲۰۲۳ حصار مرزی غزه را شکستند، به نقض قوانین از جمله حملات عمدی به غیرنظامیان، کشتار عمدی افراد در بازداشت، خشونت جنسی و جنسیتی، گروگان‌گیری، مثله کردن اجساد و غارت متهم شده‌اند.

گزارش دیده‌بان حقوق بشر بر اساس مصاحبه با ۱۴۴ نفر، از جمله شاهدان حمله هفتم اکتبر و همچنین تجزیه و تحلیل بیش از ۲۸۰ عکس و ویدیو تدوین شده است که در رسانه‌های اجتماعی، نشر یا با محققان این گروه به اشتراک گذاشته شد.

این سازمان در گزارش خود «هدف اصلی حمله» را کشتار غیرنظامیان و گروگان‌گیری اعلام کرده است.

بر اساس گزارش‌ها، گاملیل، نتانیاهو را تحت فشار قرار داده تا تهدیدات ایتامار بن گویر، وزیر امنیت ملی و بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی را نادیده بگیرد.

این دو وزیر اسرائیلی مخالف هر گونه توافقی هستند که به جنگ غزه قبل از نابودی حماس پایان دهد و تهدید کرده‌اند در صورت لزوم دولت ائتلافی را بر می‌اندازند تا از چنین توافقی جلوگیری شود.

گاملیل در این جلسه به نخست‌وزیر اسرائیل گفت که این توافق تحت نام نتانیاهو است و او باید تا آخر پیش بروید و نگران تهدیدهای ائتلاف از سوی بن گویر و اسموتریچ نباشد.

بن گویر در پاسخ گفت: «اگر او به همین منوال ادامه دهد، اتاق را ترک خواهم کرد.»

طرح توافقی که در حال حاضر روی میز مذاکرات است، آزادی گروگان‌ها را در ازای نوعی آتش‌بس در جنگ جاری در نوار غزه تضمین می‌کند.

با وجود مذاکرات، هنوز هیچ چشم‌انداز روشنی برای پذیرش این طرح از سوی دو طرف وجود ندارد.

در ماه‌های اخیر خانواده‌های گروگان‌های اسرائیلی بارها در شهرهای مختلف اسرائیل دست به تظاهرات زده‌اند و خواهان آزادی عزیزان خود شده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
خبر
جهان‌نما
خبر

شنیداری

پادکست‌ها