جمهوری اسلامی: خواست عدم حمله به اسرائیل زیاده‌خواهانه است، از کسی اجازه نمی‌گیریم

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۵/۲۳

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی روز سه‌شنبه ۲۳ مرداد، هشدار سران فرانسه، بریتانیا و آلمان را درباره حمله احتمالی به اسرائیل و ضرورت جلوگیری از تشدید تنش‌های منطقه‌ای، درخواستی «فاقد منطق سیاسی و مطالبه‌ای زیاده‌خواهانه» توصیف کرد و گفت تهران برای انتقام‌جویی از کسی اجازه نمی‌گیرد.

روز دوشنبه ۲۲ مرداد اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا و امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه با امضای بیانیه‌ای، ‌نوشتند: «از ایران و متحدانش می‌خواهیم از حملاتی که تنش‌های منطقه‌ای را بیشتر می‌کند و فرصت موافقت با آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها را به خطر می‌اندازد، خودداری کنند.»

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به این بیانیه گفت بی‌تفاوتی کشورهای غربی باعث شده اسرائیل دست به ارتکاب «انواع جنایات بین‌المللی از جمله نسل‌کُشی و جنایات جنگی» بزند و «بی‌کیفر» بماند.

او سازمان ملل متحد و شورای امنیت آن را در ایجاد بازدارندگی علیه اسرائیل در جنگ غزه «ناتوان» خواند و گفت که آلمان، فرانسه و انگلیس، «هیچ اقدام عملی و موثری» برای توقف یا مقابله با این «جنایات» ندارند.

کنعانی بیانیه آلمان، بریتانیا و فرانسه را «درخواست وقیحانه» از جمهوری اسلامی برای «عدم اقدام تنبیهی و بازدارنده علیه رژیم متجاوز به حاکمیت و تمامیت سرزمینی خویش» توصیف کرد و گفت این مطالبه «به منزله حمایت علنی و عملی از منشا جنایات بین‌المللی و تروریسم در منطقه و تشویق و پاداش به آمرین و عاملین ارتکاب نسل‌کُشی و جنایات جنگی است».

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت که جمهوری اسلامی «در دفاع از حاکمیت و امنیت ملی خود قاطع و مصمم است» و در استفاده از حقوق شناخته‌ شده‌اش «از کسی اجازه نمی‌گیرد».

سه کشور مورد اشاره کنعانی، روز دوشنبه «نگرانی عمیق» خود را از افزایش تنش در منطقه و تعهد خود را بر ثبات منطقه‌ای اعلام کردند و گفتند جمهوری اسلامی و متحدانش مسئولیت اقداماتی را بر عهده خواهند داشت که فرصت صلح و ثبات را به خطر می‌اندازند.

کاخ سفید هم در اطلاعیه‌ای از همراهی آمریکا با این سه کشور اروپایی و درخواستشان از جمهوری اسلامی برای توقف حمله نظامی به اسرائیل خبر داد و گفت آن‌ها از اسرائیل دفاع خواهند کرد.

روز دوشنبه، واتیکان هم ضمن ابراز «نگرانی جدی» از رویدادهای خاورمیانه، از تهران خواست از تشدید درگیری خودداری کند.

کاردینال پیترو پارولین، وزیر امور خارجه واتیکان در تماسی با مسعود پزشکیان، رییس دولت چهاردهم گفت که تهران باید از گفت‌وگو، مذاکره و صلح استقبال کند.

انتشار این بیانیه‌ها و درخواست‌ها در شرایطی است که خاورمیانه در روزهای اخیر برای حملات احتمالی جمهوری اسلامی و متحدانش علیه اسرائیل پس از کشته شدن اعضای ارشد حماس و حزب‌الله آماده می‌شود.

وبسایت آکسیوس به نقل از دو منبع آگاه گزارش داد آخرین ارزیابی جامعه اطلاعاتی اسرائیل حکایت از آن دارد که جمهوری اسلامی آماده حمله مستقیم به اسرائیل شده و احتمالا این کار را در چند روز آینده انجام خواهد داد.

وال‌استریت ژورنال نیز روز دوشنبه به نقل از یک منبع آگاه نوشت اسرائیل پس از مشاهده تدارکات جمهوری اسلامی و حزب‌الله به منظور انجام حملات تلافی‌جویانه، برای نخستین بار در ماه جاری میلادی نیروهای خود را در حالت آماده‌باش کامل قرار داد.

از سوی دیگر، گزارش شده است که ایالات متحده یک زیردریایی و یک گروه ضربت به خاورمیانه می‌فرستد.

پنتاگون روز یک‌شنبه ۲۱ مرداد با انتشار اطلاعیه‌ای خبر داد لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، دستور داده است زیردریایی هسته‌ای یواس‌اس جورجیا از آب‌های مدیترانه به خاورمیانه برود.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل احتمالا در هفته جاری انجام می‌شود.

هم‌زمان با تشدید خصومت‌ها در منطقه، خطوط هوایی بین‌المللی همچنان پروازهای خود را به برخی نقاط خاورمیانه متوقف کرده‌اند یا از آسمان ایران، اسرائیل و لبنان فاصله می‌گیرند.

با بالا گرفتن دوباره تنش‌ها پس از رویارویی و حمله مستقیم جمهوری اسلامی و اسرائیل به یکدیگر در آخرین روزهای فروردین ماه امسال، در کنار اسرائیل، آمریکا نیز به جمهوری اسلامی هشدار داده است هر حمله‌ای به اسرائیل می‌تواند «پیامدهای بسیار قابل توجهی» برای ایران داشته باشد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی

شنیداری

پادکست‌ها