با انتخاب شدن دوباره ترامپ، جهان چه تغییراتی خواهد کرد؟

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶

با راه یافتن مجدد دونالد ترامپ به کاخ سفید، او احتمالا سیاست‌های سختگیرانه‌تری در قبال جمهوری اسلامی اتخاذ خواهد کرد. ترامپ قصد دارد به جنگ روسیه و اوکراین پایان داده و بسیاری از سیاست‌های جو بایدن، رییس‌جمهوری فعلی آمریکا را در حوزه مهاجرت، محیط زیست، تجارت و آموزش، لغو کند.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در پنجم نوامبر ۲۰۲۴ با رقابت تنگاتنگ میان کاندیداهای جمهوری‌خواه و دموکرات پیش رفت.

آخرین خبرها از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و نتایج آن را در صفحه ویژه ایران‌اینترنشنال دنبال کنید. در این صفحه لحظه به لحظه همراه با نقشه‌ها، تصاویر و تحلیل‌ها از نتایج انتخابات و پیامدهای آن مطلع می‌شوید.

با پیروزی ترامپ در رقابت با کامالا هریس و به قدرت رسیدن دوباره او به عنوان رییس‌جمهوری آمریکا، باید منتظر تغییرات گسترده‌ای در سیاست‌های خارجی و داخلی این کشور در چهار سال آینده بود.

برخورد ترامپ با تهران

ترامپ در جدید‌ترین اظهاراتش با بیان این که نمی‌خواهد جمهوری اسلامی به بمب هسته‌ای دست پیدا کند، در پاسخ به این‌ سوال که آیا ترجیح می‌دهد ایران به دوران شاه (دوره پهلوی) برگردد یا خیر، گفت: «ما نمی‌توانیم به طور کامل در همه امور دخالت کنیم. باید صادق باشیم. ما حتی نمی‌توانیم به صورت کامل خودمان را اداره کنیم.»

ترامپ معتقد است در دولت بایدن، تهران به یک تهدید بزرگ‌تر تبدیل شده. او بارها از سیاست‌های فعلی آمریکا در قبال جمهوری اسلامی به دلیل افزایش درآمدهای تهران و تنش‌ها در خاورمیانه، انتقاد کرده است.

رییس‌جمهوری سابق آمریکا و کاندیدای جمهوری‌خواهان برای رقابت با کامالا هریس، معاون بایدن و نامزد دموکرات‌ها، در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش با اقداماتی مانند بازگرداندن یا افزایش تحریم‌ها و اعمال محدودیت‌ها بر صادرات نفت ایران، فشار اقتصادی را بر جمهوری اسلامی افزایش داد و احتمال دارد اگر باز به قدرت برسد، این اقدامات را تشدید کند.

پایان جنگ اوکراین، بازنگری در ناتو و فشار بر تایوان

به گزارش نشریه تایمز، ترامپ بر این باور است که می‌تواند جنگ اوکراین را با استفاده از مهارت‌های خود در مذاکره پایان دهد. او گفته قصد دارد ولادیمیر پوتین و ولودیمیر زلنسکی، روسای جمهوری روسیه و اوکراین را به اتاق مذاکره ببرد تا به یک توافق دست یابند.

او خواستار بازنگری اساسی در هدف و ماموریت سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است و در گذشته نیز تهدید کرده اگر سایر کشورها سهم بیشتری در هزینه‌های دفاعی نپردازند، آمریکا را از ناتو خارج می‌کند.

ترامپ از تایوان خواسته برای دفاع آمریکا از این جزیره، هزینه‌ای پرداخت کند و از وابستگی کشورش به تولید میکروچیپ‌ها در تایوان انتقاد کرده است.

عملیات گسترده اخراج مهاجران غیرقانونی

ترامپ قصد دارد عملیات اخراج گسترده‌ای را در مورد بیش از ۱۱ میلیون مهاجر غیرقانونی که در آمریکا زندگی می‌کنند آغاز و از گارد ملی و حتی در صورت نیاز، از ارتش برای اجرای این برنامه استفاده کند.

او به دنبال احیای سیاست «در مکزیک بمانید» است که طی آن، پناهجویان باید خارج از مرزهای آمریکا منتظر بررسی پرونده‌های خود باشند.

نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده در نظر دارد ممنوعیت ورود شهروندان چند کشور عمدتا مسلمان را که از سوی بایدن لغو شده بود، دوباره برقرار کند و ویزای دانشجویان خارجی را که در اعتراضات ضد اسرائیلی یا در حمایت از فلسطین شرکت کرده‌اند، لغو کند.

پایان دادن به حق «شهروندی به دلیل تولد» برای کودکانی که از «والدین با اقامت غیرقانونی در خاک آمریکا» متولد می‌شوند، یکی دیگر از برنامه‌های ترامپ است که احتمالا به دیوان عالی ارجاع خواهد شد.

او قصد دارد از قوانین مربوط به سلامت عمومی برای رد پناهجویان استفاده کند و اعلام کرده ورود افرادی که از بیماری‌های مسری رنج می‌برند، ممنوع خواهد شد.

اقتصاد و تجارت: اولویت انرژی فسیلی و افزایش تعرفه‌ها

ترامپ وعده داده تمامی محدودیت‌های اعمال‌ شده بر تولید نفت، گاز و زغال‌سنگ را لغو کند تا با افزایش عرضه انرژی، هزینه‌ها کاهش یابند.

به گفته مشاوران اقتصادی او، ترامپ به دنبال ایجاد مشوق‌های مالیاتی برای شرکت‌های سوخت فسیلی و باز کردن اراضی عمومی به منظور استخراج انرژی است.

در زمینه تجارت، او برنامه‌ای برای اعمال تعرفه‌های جهانی تا ۲۰ درصد بر تمامی واردات و حتی تعرفه‌ای ۶۰ درصدی بر کالاهای چینی دارد.

ترامپ قصد دارد امتیازات خاصی را که چین در تجارت با آمریکا دارد لغو کرده و واردات کالاهای ضروری از چین را طی یک برنامه چهار ساله به حداقل برساند.

بازگشت به سوخت‌های فسیلی و لغو مقررات زیست‌محیطی

ترامپ با شعار «حفاری کن عزیز، حفاری کن» وعده داده که مالیات‌ها و حمایت‌های جدیدی برای شرکت‌های نفت، گاز و زغال‌سنگ اعمال خواهد کرد و طرح‌های محیط‌ زیستی بایدن را لغو و آمریکا را مجددا از «توافق پاریس» خارج می‌کند.

او وعده داده که طرح کاهش تورم بایدن را که شامل حمایت از پروژه‌های انرژی پاک و خودروهای برقی است، لغو خواهد کرد.

حذف وزارت آموزش و تمرکز بر «ارزش‌های میهن‌پرستانه»

ترامپ قصد دارد با بستن وزارت آموزش، اختیار کامل سیستم آموزشی را به ایالات واگذار کند و از آن‌ها بخواهد که به جای ارائه مطالب مرتبط با نژاد، جنسیت و سیاست، تمرکز بیشتری بر آماده‌سازی دانش‌آموزان برای بازار کار داشته باشند.

او قول داده که با صدور دستور اجرایی، تمامی برنامه‌های مرتبط با آموزش تغییر جنسیت را در سازمان‌های فدرال متوقف کند.

ترامپ قصد دارد نهادی برای اعتبارسنجی معلمان بر اساس «ارزش‌های میهن‌پرستانه و سبک زندگی آمریکایی» ایجاد کند و وعده داده بودجه‌ای برای استخدام افسران بازنشسته و دارندگان مجوز اسلحه به‌عنوان نگهبان مسلح مدارس اختصاص دهد تا از امنیت کودکان محافظت شود.

ترامپ همچنین طرحی برای استفاده از سرمایه‌های کلان دانشگاه‌های خصوصی برای تاسیس یک آکادمی ملی با هدف ارائه آموزش رایگان و بدون تحمیل بدهی به دولت دارد.

او تاکید کرده که این موسسه عاری از «بیداری فرهنگی» و «افراط‌گرایی» خواهد بود و منابع آن به‌طور رایگان در دسترس همگان قرار خواهد گرفت.

بیداری فرهنگی یا جنبش بیداری (Woke Culture) به جریان‌ها و جنبش‌هایی اجتماعی اشاره دارد که بر آگاهی از مسائل عدالت اجتماعی، نابرابری، تبعیض نژادی، جنسیتی، حقوق اقلیت‌ها و عدالت محیط‌ زیستی تاکید می‌کنند.

اعدام قاچاقچیان و عفو متهمان حمله به کنگره

او وعده عفو تمامی محکومان در ارتباط با حمله به کنگره آمریکا در ششم ژانویه ۲۰۲۰ را داده و از آن‌ها به عنوان «گروگان‌ها» یاد کرده است.

ترامپ گفته از کنگره می‌خواهد که اعدام فوری برای هر فردی که در قاچاق کودکان به آمریکا دست داشته باشد، اجرا شود.

به گفته او، زنان در صدر قاچاقچیان کودکان قرار دارند و این درخواست شامل آنان هم می‌شود.

ترامپ از برنامه خود برای مبارزه با کارتل‌های مواد مخدر از طریق محاصره دریایی و استفاده از نیروی نظامی به منظور تخریب زیرساخت‌های کارتل‌ها خبر داده است.

او همچنین قصد دارد از کنگره بخواهد مجازات اعدام را برای قاچاقچیان مواد مخدر تصویب کند و به این ترتیب فشار حداکثری را بر جرائم مرتبط با مواد مخدر اعمال کند.

افزایش محدودیت‌های سقط جنین و حمایت از لقاح مصنوعی

ترامپ در کمپین انتخاباتی خود از محدودیت‌های سقط جنین در ماه‌های پایانی بارداری با استثنائات خاص حمایت کرده و وعده داده است ایالت‌ها و بیمه‌گذاران را به تامین هزینه‌های درمان لقاح مصنوعی (IVF) ملزم کند.

این مواضع او همسو با برخی رویکردهای حزب جمهوری‌خواه است اما در برخی نظرسنجی‌ها با مخالفت اکثریت آمریکایی‌ها روبه‌روست.

مبارزه با «دولت پنهان» و تغییر ساختار دولت فدرال

ترامپ در کمپین انتخاباتی خود وعده داده در صورت پیروزی، با صدور یک دستور اجرایی، روند اخراج کارکنان دولت را آسان‌تر کرده و تمرکز خود را بر پاکسازی نهادهای امنیتی و انتقال بسیاری از سازمان‌های دولتی از واشینگتن قرار دهد.

او همچنین قصد دارد پایتخت را تحت مدیریت فدرال قرار دهد و قدرت مقامات محلی منتخب را محدود کند.

باید تا روز پنجم نوامبر منتظر ماند و دید در نهایت آیا آمریکایی‌ها از وعده‌های ترامپ استقبال خواهند کرد یا خیر.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبرها
چند چند
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها