اپوزیسیون کره جنوبی برای برکناری رییس‌جمهوری به یک رای از حزب حاکم نیاز دارد

جمعه ۱۴۰۳/۰۹/۲۳

لی جه‌میانگ، رهبر حزب دموکرات، حزب اصلی اپوزیسیون کره جنوبی، یک روز پیش از جلسه مجلس برای استیضاح رییس‌جمهوری گفت که بهترین راه برای بازگرداندن آرامش به این کشور برکناری یون ساک‌ یال است. اپوزیسیون به یک رای دیگر از نمایندگان حزب حاکم برای برکناری رییس‌جمهوری نیاز دارد.

لی از اعضای حزب حاکم خواست که به استیضاح بپیوندند و گفت: «تاریخ، تصمیم شما را ثبت خواهد کرد و به یاد خواهد آورد.»

احزاب اپوزیسیون برای استیضاح رییس‌جمهوری به هشت رای نمایندگان عضو حزب حاکم نیاز دارند و تاکنون هفت نفر از نمایندگان عضو این حزب از استیضاح حمایت کرده‌اند.

طرح استیضاح رییس‌جمهوری کره جنوبی شنبه گذشته به دلیل نرسیدن به حد نصاب کافی، ناکام ماند.

۱۹۵ نفر از ۳۰۰ نماینده شورای ملی در رای‌گیری در مورد لایحه استیضاح شرکت کردند و در نتیجه آرا شمارش نشد. حد نصاب شمارش آرا، شرکت دوم‌-‌سوم نمایندگان (۲۰۰ نفر) در رای‌گیری برای استیضاح است.

اختلافات در مورد برکناری رییس‌جمهوری باعث دوپاره شدن حزب حاکم «قدرت مردم» شده است.

هان دوُنگ‌هون به عنوان رهبر حزب حاکم خواستار برکناری یون شد اما این حزب با تاکید بر اختلافات موجود، با اکثریت آرا یکی از اعضای نزدیک به رییس‌جمهوری را به عنوان رهبر خود انتخاب کرد. کوئون سونگ دونگ، رهبر جدید حزب حاکم، گفت که سیاست رسمی حزب همچنان مخالفت با استیضاح است.

اگر استیضاح یون با موفقیت انجام شود، پرونده به دادگاه قانون اساسی می‌رود تا در آنجا درباره مشروعیت ریاست‌جمهوری یون تصمیم گرفته شود.

این روند می‌تواند چهارمین اقتصاد بزرگ آسیا و متحد کلیدی ایالات متحده در منطقه را تا شش ماه در بلاتکلیفی سیاسی نگه دارد.

آسیب به موقعیت دیپلماتیک کره جنوبی

لی جه‌میانگ در سخنان جمعه ۲۳ آذر خود رییس‌جمهوری را به «اعلان جنگ علیه مردم» متهم کرد.

رییس‌جمهوری کره جنوبی پنج‌شنبه ۲۲ آذر از «جنگیدن تا آخر» سخن گفت و اپوزیسیون را به تلاش برای «پایین آوردن یک رییس‌جمهوری منتخب دموکراتیک از قدرت» متهم کرد.

چو تائه یول، وزیر امور خارجه کره جنوبی، به نمایندگان پارلمان گفت که فرمان حکومت نظامی آسیب جدی به موقعیت دیپلماتیک کره جنوبی وارد کرده است.

هم‌زمان یکی از دیپلمات‌های غربی در سئول به خبرگزاری رویترز گفت جلسات با همتایان کره‌جنوبی تا حد زیادی تحت تاثیر بحران سیاسی در این کشور قرار گرفته است.

کورت کمبل، معاون وزیر امور خارجه آمریکا گفته بود که فرمان حکومت نظامی «عمیقا مشکل‌ساز شده» است.

آمریکا و سایر شرکای غربی کره جنوبی پیش از این از یون با عناوینی چون «قهرمان دموکراسی در آسیا» نام برده بودند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبر
چند چند
خبر

شنیداری

پادکست‌ها