بنیاد برومند: جمهوری اسلامی در ۴۵ سال گذشته صدها قتل فراقضایی انجام داده است

شنبه ۱۴۰۳/۱۰/۰۱

بنیاد حقوق بشری عبدالرحمان برومند در گزارشی تحقیقی، ۴۵ سال خشونت دولتی جمهوری اسلامی در داخل و خارج کشور را به تصویر کشید. در این گزارش، ۸۶۲ مورد اعدام فراقضایی و ۱۲۴ مورد تهدید به مرگ یا تلاش برای آدم‌ربایی و ترور ثبت شده است.

بنیاد برومند در این گزارشی تحقیقی که با عنوان «ایران: خشونت دولتی بدون مرز» منتشر شد، نوشت این خشونت دولتی جمهوری اسلامی که شامل ارتکاب قتل و آدم‌ربایی می‌شود، در کشور‌هایی چون آلمان، ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، پاکستان، ترکیه، عراق، فرانسه و کانادا، اعمال شده است.

این بنیاد حقوق بشری با اشاره به این که عوامل و نمایندگان جمهوری اسلامی از بهمن ۱۳۵۷، «افراد زیادی را ربوده، ناپدید و اعدام فراقضایی کرده‌اند»، نوشت: «نقش مقامات، دیپلمات‌ها و نیروهای امنیتی حکومت در انجام این جرایم، در چندین مورد آشکار شده و گاهی از سوی مقامات ایرانی تایید شده است.»

به نوشته بنیاد برومند، در غیاب شفافیت، تحقیقات رسمی سیستماتیک و تحقیقات میدانی مستقل، تعداد واقعی قربانیان که تنها در خارج از ایران به حداقل ۴۵۲ مورد می‌رسد، ناشناخته باقی مانده است.

بنیاد برومند در سال ۱۴۰۰ نیز از شناسایی هویت بیش از ۵۴۰ ایرانی در خارج از کشور خبر داد که «قتل یا آدم‌ربایی موفقیت‌آمیز» آنان به جمهوری اسلامی منتسب است.

این بنیاد همان زمان تاکید کرد این آمار، همه موارد گزارش شده را در بر نمی‌گیرد و باید درباره بسیاری از موارد گزارش شده تحقیق شود.

گزارش تازه بنیاد برومند با بیان این که تنها در خارج از کشور بیش از هزار مورد خشونت دولتی مستند شده است، از شخصیت‌های سرشناسی چون دونالد ترامپ، مسیح علی‌نژاد و مایک پمپئو، به عنوان برخی افراد نام برد که هدف توطئه‌های جمهوری اسلامی قرار گرفته‌اند.

داده‌های این گزارش نشان می‌دهند از خاورمیانه تا آمریکای شمالی و آفریقای جنوبی، «هیچ منطقه یا کشوری از خشونت‌های دولتی جمهوری اسلامی در امان نیست».

بنیاد برومند با بیان این که عاملان این جنایت‌ها از مجازات مصون مانده‌اند، دلیل این امر را «مصونیت ناشی از کوتاهی یا ناکامی کشورهای میزبان که به دلایل سیاسی یا اقتصادی از برخورد قاطع با این جنایات خودداری می‌کنند»، دانسته است.

رویا برومند، مدیر اجرایی بنیاد عبدالرحمن برومند، اظهار امیدواری کرد این پروژه، جامعه بین‌المللی را به نظارت و تحقیق سیستماتیک در مورد جنایت‌های صورت گرفته از سوی جمهوری اسلامی ترغیب کند و شفافیت و عدالت برای قربانیان در اولویت قرار بگیرد.

آن اپلبام، عضو هیات تحریریه مجله آتلانتیک و تاریخ‌نویس برنده جایزه پولیتزر هم گفت: «نقشه بنیاد عبدالرحمن برومند برای اولین بار گستره ترور، آدم‌ربایی و گروگان‌گیری‌های فرامرزی جمهوری اسلامی را آشکار کرده است.»

۲۳ آذر ماه، وزارت امور خارجه آمریکا در گزارش سالانه خود درباره تروریسم در سال ۲۰۲۳ در جهان اعلام کرد جمهوری اسلامی در این سال نیز مانند سال‌های پیش از آن، «به توطئه‌ برای هدف قرار دادن مخالفان خود» ادامه داد.

در این گزارش از جمله یادآوری شد که سال گذشته دادگاهی در بریتانیا مردی را در زمینه تلاش برای جمع‌آوری اطلاعات به منظور اهداف تروریستی در مورد ایران‌اینترنشنال، مجرم شناخت.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
سیاست با مراد ویسی
خبر
تیتر اول با نیوشا صارمی

شنیداری

پادکست‌ها