بی‌توجهی وزارت بهداشت به نابینا شدن ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه در تهران

شنبه ۱۴۰۳/۱۰/۰۱

با وجود انتشار گزارش‌ها درباره نابینا شدن ۹ بیمار در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه تهران در یک روز، وزارت بهداشت دولت پزشکیان و مسئولان این بیمارستان تاکنون هیچ واکنشی به این موضوع نشان نداده‌اند. گفته می‌شود این افراد برای انجام عمل آب مروارید به این بیمارستان مراجعه کرده بودند.

حسین‌علی شهریاری، رییس کمیسیون بهداشت مجلس، در واکنش به این ماجرا گفت: «این مساله در دستور کار کمیسیون است اما قرار نیست مردم را نگران کنند.»

شهریاری تاکید کرد که این ماجرا «اتفاق خیلی بدی بوده» اما در ادامه گفت: «قرار نیست که هر روز همه [در این باره] خبر منتشر کنند.»

سایت تابناک در گزارشی با اشاره به این که پزشکان معترض برای احقاق حقوق بیماران نابینا شده به اعتراض برخاسته‌اند، نوشت که آن‌ها مراجعان خود را برای عمل‌های جراحی به بیمارستان‌های دیگری غیر از «بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه» منتقل کرده‌اند.

بنا بر این گزارش، مدیریت این بیمارستان «به دلیل به خطر افتادن منافع سهام‌داران و سرمایه‌داران این کلینیک»،‌ این پزشکان را مورد بازخواست قرار داده است.

اطلاعات منتشر شده در سایت بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه نشان می‌دهد این بیمارستان در سال ۱۳۹۰ تاسیس شده و در خیابان گل‌نبی در سه راه ضرابخانه تهران واقع شده است.

سیدمرتضی انتظاری، علی نیلی، یوسف بخشی‌زاده، محمدحافظ نوروزی‌زاده، فرید کریمیان، احمدعلی فردوسی و محمد شیرخانلو، اعضای هیات مدیره و حسین‌علی جلوه مقدم، امید صالح‌پور و احمدرضا کرمی، بازرس‌های این بیمارستان هستند.

نیلی، مدیرعامل و انتظاری، رییس هیات مدیره بیمارستان نگاه، ۲۰ آذر در نامه‌ای خطاب به پزشکان این بیمارستان که بیماران مراجعه‌کننده خود را برای اعمال جراحی به بیمارستان‌های دیگر منتقل می‌کنند، این اقدام پزشکان را «امر ناپسند» و «مغایر با منافع سرمایه‌داران»، عنوان کرده‌اند.

این دو عضو هیات مدیره بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه، در نامه خود به پزشکان معترض، نوشته‌اند که در صورت ادامه چنین اقداماتی، «به منظور حفظ منافع سرمایه‌داران»، تصمیمات دیگری در خصوص آن‌ها گرفته خواهد شد.

نابینا شدن ۹ بیمار

تابناک ۲۸ آذر در گزارشی نوشت ۹ بیمار که ۱۷ مهر امسال در بیمارستان تخصصی چشم‌پزشکی نگاه در تهران تحت عمل جراحی آب مروارید قرار گرفته‌اند، بینایی خود را از دست داده‌اند.

این سایت با اشاره به این که نخستین بار در ۲۸ مهر خبری با عنوان نابینا شدن دو بیمار در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه در تهران منتشر شد، نوشت: «پیگیری‌ها نشان می‌دهد پس از عمل آب مروارید، عفونت چشمی در ۹ بیمار به نابینایی این افراد منجر شده و حداقل چهار نفر از آن‌ها نیز تخلیه چشم شده‌اند.»

طبق این گزارش، علت عفونت چشم همه این بیماران، آلودگی به باکتری «سودوموناس آئروژینوزا» بوده و تمامی آن‌ها تحت تاثیر اتفاقات و شرایط حاکم بر اتاق عمل، با مشکلات جدی روبه‌رو شده و قوه بینایی‌ ایشان از بین رفته است.

به گفته یکی از متخصصان این بیمارستان، ظاهرا داستان بدتر شدن وضعیت بیماران این بیمارستان، در یکی-دو مرحله دیگر هم جریان داشته اما: «هیچ‌گاه به این صورت اپیدمی برای همه بیماران یک اتاق عمل، آن هم در یک روز نبوده است.»

تابناک با اشاره به این که بررسی حقوقی این پرونده در مرحله دادسرا ادامه دارد، نوشت برخی از عوامل اتاق عمل در آن روز از جمله دو نفر از تکنسین‌های اتاق عمل جراحی، برای پاسخ به ابهامات و سوالات به دادسرا احضار شده‌اند.

روزنامه سازندگی در گزارشی با بیان این که مسئولان بیمارستان نگاه هیچ توضیحی درباره این رخداد ارائه نداده‌اند، نوشت: «آن‌ها پاسخگوی فاجعه رخ‌ داده نشدند.»

عمل جراحی آب‌ مروارید و احتمال عفونت

عمل جراحی آب‌ مروارید (کاتاراکت) از عمل‌های ایمن به شمار می‌رود اما در موارد نادری ممکن است عوارضی مانند عفونت‌های چشمی رخ دهد.

سودوموناس آئروژینوزا یک باکتری هوازی و متحرک است که در محیط‌های مرطوب مانند خاک، آب و گیاهان یافت می‌شود و می‌تواند در شرایط خاص به‌ویژه در افراد با سیستم ایمنی ضعیف، عفونت‌های جدی ایجاد کند.

این نوع باکتری می‌تواند از طریق تجهیزات جراحی آلوده یا محیط‌های بیمارستانی به چشم منتقل شود و منجر به عفونت‌های جدی مانند اندوفتالمیت (عفونت داخلی چشم) شود.

علائم این عفونت‌ها شامل درد شدید، کاهش بینایی، قرمزی و ترشح چرکی از چشم است و در صورت عدم درمان مناسب، به کاهش همیشگی بینایی یا از دست دادن کامل چشم منجر می‌شود.

به گفته پزشکان، برای پیشگیری از عفونت‌های سودوموناس آئروژینوزا پس از جراحی، استریلیزاسیون دقیق تجهیزات جراحی، رعایت بهداشت دست‌ها از سوی کادر پزشکی و استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های پیشگیرانه توصیه می‌شود.

پزشکان می‌گویند در صورت بروز عفونت، تشخیص سریع و انتخاب داروی مناسب باید بر اساس نتایج آزمایش‌های حساسیت دارویی انجام شود.

قصور پزشکان و بیمارستان‌ها

این اولین بار نیست که موضوع «قصور پزشکی» یا قصور و سهل‌انگاری در محیط بیمارستان‌ها در ایران خبرساز می‌شود.

بر اساس اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال، اعضای خانواده دریا دلکش، دختر ۱۲ ساله‌ فوت شده پس از عمل جراحی دندان در تبریز، تحت فشار ماموران امنیتی قرار گرفتند تا در مورد مرگ او با رسانه‌ها گفت‌وگو نکنند.

روزنامه اعتماد، دوشنبه ۲۹ مرداد در گزارشی نوشت دریا دلکش پس از عمل جراحی دندان به هوش نیامد و پس از ترخیص و انتقال به خانه فوت شد.

خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، ۱۴ آبان ۱۴۰۳ در خبری افزایش آمار پرونده‌های دادسرای جرایم پزشکی در خصوص شکایت از پزشک یا قصور بیمارستان را نشان‌دهنده آگاهی بیماران از حق قانونی خود و پیگیری پرونده‌ها از سوی دادگاه انتظامی نظام پزشکی دانست.

آبان ۱۴۰۲، حمیدرضا کریمی، دادستان کرمانشاه، درباره مرگ پدر و به کما رفتن دختری ۱۰ ساله در بیمارستان بیستون کرمانشاه گفت که این دختر در جریان جراحی انحراف چشم، به کما رفت و پدر او نیز در بیمارستان دچار ایست قلبی شد و جان باخت.

سال ۱۴۰۰ و در جریان شیوع کرونا در ایران، مادر علی انصاریان، فوتبالیست سابقی که بر اثر کرونا جان باخت، از پزشک معالج فرزندش شکایت کرد.

سال ۱۳۹۸، عباس مسجدی، رییس وقت سازمان پزشکی قانونی، اعلام کرد بیش از نیمی از پزشکان در پرونده‌های شکایات پزشکی تبرئه می‌شوند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

شاهد تاریخ - فصل سوم
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها