وزرای خارجه اردن و وزیر مشاور در وزارت خارجه قطر با احمد الشرع، فرمانده گروه حاکم بر دمشق، دیدار کردند.این دو بالاترین مقامهای کشورهای عربیاند که با مقامهای حاکم بر سوریه دیدار کردهاند.
احمد الشرع، رهبر گروه حاکم بر دمشق، در دیدار با محمدالخلیفی وزیر مشاور در وزارت خارجه قطر، از امیر این کشور برای سفر به دمشق دعوت کرد.
وزیر خارجه قطر نیز برای سرمایهگذاری این کشور در حوزه انرژی در سوریه ابراز آمادگی کرد.
ترکیه که از مخالفان اسد حمایت میکرد، اولین کشور منطقه بود که وزیر خارجه خود را به دمشق فرستاد.
پیش از آن نیز هیات آمریکا به ریاست باربارا لیف، دستیار وزیر امور خارجه ایالات متحده در امور خاور نزدیک، با احمد الشرع دیدار کرده بود.
ایمن الصفدی، وزیر خارجه اردن، نیز پس از دیدار با احمد الشرع گفت که با حاکمان جدید سوریه برای تلاشهای مشترک جهت مقابله با قاچاق مواد مخدر به توافق رسیده است.
مقامهای اردن پیش از این بارها بر جلوگیری از قاچاق مواد مخدر از سوریه به این کشور تاکید کردهاند.
پس از سقوط بشار اسد ذخایر مواد مخدر کاپتاگون در سوریه کشف شده است. واشینگتن پست پیش از این در گزارشی در این باره نوشته بود که حلقه واسط در زنجیره توزیع کاپتاگون در کشورهای حاشیه خلیج فارس، شبهنظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامیاند.
همزمان با سفر وزرای خارجه اردن و قطر به دمشق، دیدهبان حقوق بشر سوریه از پرواز هواپیماهای اسرائیلی بر فراز قنیطره، درعا و دمشق خبر داد.
در همین حال تایمز اسرائیل نوشت که جمهوری اسلامی در پی از دست دادن مسیر زمینی انتقال تسلیحات از طریق سوریه به لبنان در حال بررسی ایجاد یک کریدور هوایی برای انتقال سلاح به حزب الله است.
وبسایت خبری والانیوز به نقل از منابع امنیتی گزارش داده که حکومت جدید سوریه عبور هرگونه پرواز ایرانی از آسمان این کشور را ممنوع کرده است. این تصمیم در ابتدا تنها پروازهای نظامی، از جمله برای انتقال سلاح و نیرو را شامل میشد، اما اکنون عبور هرگونه پرواز ایرانی ممنوع شده است.
احمد الشرع، فرمانده گروه حاکم بر دمشق، یکشنبه دوم دی در دیدار با ولید جنبلاط، رهبر دروزیهای لبنان، گفته بود: «شبهنظامیان مورد حمایت ایران باعث تفرقه میان سوریها شده بودند و حضور آنها در سوریه مایه نگرانی برای همه بود.»
او تاکید کرد اتفاقاتی که هزار و ۴۰۰ سال پیش (در صدر اسلام) در شام (سوریه امروزی)رخ داده، ارتباطی با ساکنان امروزی سوریه ندارد.
اشاره او به حاکمیت بنیامیه با خلافت معاویه بر شام و درگیری او با امام اول شیعیان است.