ساخت مسجد در پارک قیطریه تهران با «انصراف فرد خیر» منتفی شد

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۱۰/۰۴

ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران سه‌شنبه چهار دی خبر داد با انصراف و عقب‌نشینی «فرد خیر»، ساخت مسجد در پارک قیطریه پایتخت منتفی شده است. در همین راستا، حصارهای بوستان جمع‌آوری شده‌اند.

امانی احداث برخی از موارد را در پارک‌ها غیر ضروری خواند و گفت خط قرمزی که در گذشته در مدیریت شهری برای تعرض نکردن به بوستان‌ها و حفظ فضای سبز آنها ایجاد شده، باید تداوم داشته باشد و در این آلودگی هوا، به حفظ فضای سبز کمک شود.

شماری از رسانه‌ها و کاربران رسانه‌های اجتماعی از این خبر با عنوان «نجات پارک قیطریه از ساخت‌وساز» نام بردند و گفتند این موضوع، نتیجه «مقاومت» و اعتراض گسترده شهروندان است.

از اواخر اسفند سال گذشته تصاویر و گزارش‌هایی از حصارکشی پارک قیطریه تهران با هدف ساخت مسجدی جدید در آن منتشر شد که واکنش‌هایی منفی از جمله راه‌اندازی کارزاری اینترنتی به دنبال داشت.

نزدیک به ۱۶۵ هزار نفر با امضای این کارزار خواستار جلوگیری از تخریب پارک قیطریه شدند.

تعدادی از شهروندان نیز روز ۱۳ فروردین در اقدامی اعتراضی در پارک قیطریه تجمع اعتراضی بر پا کردند و زنجیره انسانی تشکیل دادند.

با گذشت حدود ۹ ماه از انتشار گزارش‌ها درباره ساخت این مسجد، خبر عقب‌نشینی «خیر» تامین‌کننده هزینه آن منتشر شد.

ناصر امانی در جلسه شورای شهر توضیح داد که به فرد خیر گفته شده می‌تواند یک «مسجد معمولی در سقف ۲۰۰ متر» بسازد اما او پاسخ داده که چنین شرایطی برایش «نمی‌صرفد».

علی اعطا، عضو پیشین شورای شهر تهران در واکنش به این خبر در ایکس نوشت: «اگر خیر است، صرفیدن چیست؟ ‏اگر صرفه مطرح است، خیّری به چه معناست؟»

او گفت مساله بوستان قیطریه، «جدال آشنای فضای سبز و ساخت‌وساز نیست»، بلکه ریشه‌های مساله را باید در «اقتصاد سیاسی شهر» جست‌وجو کرد.

فروردین امسال گزارش‌هایی مبنی بر این منتشر شد که ساخت مسجد در پارک قیطریه با سرمایه به ارث گذشته شده از سوی محمود محتشمی‌پور، پدر فخرالسادات محتشمی‌پور، فعال سیاسی و پدر همسر مصطفی تاج‌زاده، زندانی سیاسی انجام می‌گیرد.

کانال تلگرام «تحکیم ملت»‌ هم در یادداشتی گزارش داد که محمود محتشمی‌پور، یکی از دامادهایش را وصی ساخت مسجد در «منطقه محروم» انتخاب کرد و بودجه‌ای را به این امر اختصاص داد.

این کانال نوشته بود داماد محتشمی‌پور ساخت مسجد در پارک قیطریه را فرصتی برای «رانت و بهره‌های اقتصادی‌اش از جمله بخش تجاری و تولیت آن» می‌بیند.

فخرالسادات محتشمی‌پور به عنوان یکی از وراث پدرش روز ۱۲ فروردین با انتشار متنی، ساخت مسجد در پارک قیطریه را «مخل مصالح و منافع عمومی»، «کاری خلاف» و «نمونه بی‌اخلاقی‌های مدیران اقتدارگرا» توصیف کرد.

علیرضا زاکانی، شهردار تهران روز ۱۵ فروردین بر ساخت مسجد در پارک قیطریه تاکید کرده و اعتراضات گسترده به این پروژه را «جوسازی و هیاهو برای هیچ» خوانده بود.

یک روز پیش از آن نیز مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران بر ساخت مسجد در پارک قیطریه تاکید کرد و گفت: «تهران مسجد کم دارد و باید ۴۰۰ مسجد در پایتخت ساخته شود.»

پارک قیطریه تهران علاوه بر مسائل زیست‌محیطی، از جنبه میراث فرهنگی هم اهمیت دارد.

فروردین امسال محسن سعادتی، معاون میراث فرهنگی تهران قیطریه را یک «محوطه باستانی مهم» معرفی کرده و گفته بود پیش از این ۳۵۰ گور در این منطقه کشف شده است و هنوز آثار زیادی آنجا هست که باید کاوش شود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

شاهد تاریخ - فصل سوم
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها