رسانه نزدیک به سپاه پاسداران: شهروند سوئیسی با آموزه‌های جاسوسی در زندان خودکشی کرد

جمعه ۱۴۰۳/۱۰/۲۱

مشرق نیوز، رسانه نزدیک به سازمان اطلاعات سپاه پاسداران، درباره «مرگ» یک شهروند سوئیسی در در زندان سمنان نوشت که او پنج‌شنبه ۲۰ دی در یک «فرصت خاص» با استفاده از «آموزش‌های قبلی سرویس جاسوسی»، در یک «سوئیت مناسب» خودکشی کرد.

این رسانه شامگاه پنج‌شنبه در خبری به نقل از یک «مقام مطلع امنیتی» نوشت این شهروند سوئیسی هم‌زمان با حمله اسرائیل به برخی اماکن کشور از جمله در شاهرود و در حین «جمع‌آوری اطلاعات و نمونه‌برداری از خاک در کویر» در یکی از شهرهای استان سمنان به دست ماموران سازمان اطلاعات سپاه بازداشت شد.

رسانه نزدیک به سازمان اطلاعات سپاه ادعا کرد فرد بازداشت شده پس از دستگیری خود و «شبکه همکار» و شناسایی لینک‌های ارتباطی، برای ادامه روند قضایی به زندان سمنان منتقل شده بود.

میزان، خبرگزاری وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی، ۲۰ دی‌ اعلام کرد یک شهروند سوئیسی در زندان سمنان «خودکشی کرده» است.

در این گزارش هیچ توضیحی در مورد نام این شهروند سوئیسی، زمان بازداشت او و نحوه خودکشی در یک سلول تحت مراقبت در داخل زندان داده نشد و صرفا گفته شد که «تمام شواهد و مستندات محل نگهداری این فرد بررسی شده است و طبق مستندات، خودکشی محرز است».

پس از آن وزارت خارجه سوئیس در پاسخ به ایران‌اینترنشنال، مرگ یک شهروند این کشور در زندان در ایران را تایید کرد.

پیر-آلن التشینگر، سخنگوی وزارت خارجه سوئیس، در پاسخ به پرسش ایران‌اینترنشنال مرگ این شهروند سوئیسی در ایران را تایید کرد و گفت سفارت این کشور در تهران در تماس با مقامات محلی است تا شرایط مرگ این شهروند را روشن کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه سوئیس افزود این وزارتخانه در حال ارائه حمایت‌های کنسولی به بستگان شهروند سوئیسی جان‌باخته در ایران است اما در این مرحله نمی‌تواند اطلاعات بیشتری ارائه دهد.

مرگ این شهروند سوئیسی در بازداشت سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در شرایطی رخ داده که اکنون تعدادی از شهروندان غربی در زندان‌های ایران محبوس‌ هستند و تلاش کشورهای غربی برای آزادی همه آنان نتیجه‌بخش نبوده است.

جمهوری اسلامی متهم است با گروگان گرفتن اتباع خارجی در پی فشار بر دولت‌های خارجی برای برآورده کردن خواسته‌های خود است.

سابقه مرگ‌های مشکوک شهروندان دو تابعیتی

مرگ مشکوک زندانیان خارجی یا دو‌‌تابعیتی در زندان‌های جمهوری اسلامی سابقه‌ای طولانی دارد.

در آخرین مورد، هفتم آبان ۱۴۰۳، قوه قضاییه جمهوری اسلامی به‌صورت مبهم و تلویحی از مرگ جمشید شارمهد، شهروند ایرانی-آلمانی خبر داد. از همان زمان، بستگان شارمهد درباره نحوه مرگ او ابهاماتی را مطرح کردند و حدود یک هفته بعد و در ۱۵ آبان ۱۴۰۳، سخنگوی قوه قضاییه اعلام کرد او در زندان سکته کرده و اعدام نشده است.

۱۹ بهمن ۱۳۹۶،‌ جمهوری اسلامی اعلام کرد کاووس سیدامامی، استاد جامعه‌شناسی و عضو هیات علمی دانشگاه «امام صادق» که در پرونده فعالان محیط زیست در دولت حسن روحانی بازداشت شده بود، خود را در زندان اوین حلق‌آویز کرده است.

پس از مرگ سیدامامی، با وجود درخواست‌های برخی نمایندگان مجلس، هرگز نحوه مرگ او به صورت شفاف اعلام نشد.

۲۰ تیر ۱۳۸۲، زهرا کاظمی، عکاس ایرانی-کانادایی در زندان کشته شد. او اندکی قبل از اعلام خبر مرگش در زندان، هنگام عکاسی از تجمع خانواده‌های زندانیان در مقابل زندان اوین بازداشت شده بود.

مقامات ابتدا اعلام کردند او به‌دلیل سکته مغزی درگذشته است اما گزارش‌های بعدی حاکی از آن بود که او تحت شکنجه قرار گرفته و به قتل رسیده است.

یکی از کسانی که در جریان تحقیقات این پرونده شرکت داشت و آشکار کرد زهرا کاظمی به‌علت ضربه «جسم سخت» به سر جان باخته است، مسعود پزشکیان بود که در حال حاضر، رییس دولت چهاردهم جمهوری اسلامی است.

علاوه بر زندانیان دو‌تابعیتی، تعداد زیادی از زندانیان سیاسی در زندان‌های ایران به‌طرز مشکوکی درگذشته‌اند و علت مرگ آن‌ها خودکشی اعلام شده است.

جمهوری اسلامی مسئولیتی در قبال مرگ یا صدمات وارد شده به این افراد در اثر شکنجه نپذیرفته است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها