اسرائیل به یک محله در شهر غزه یورش برد

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۷

ارتش اسرائیل به محله‌ای در شهر غزه در شمال نوار غزه حمله کرد و همزمان با پیشروی تانک‌های خود از فلسطینیان خواستند که به سمت جنوب نوار غزه حرکت کنند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ساکنان محله شجاعیه در شهر غزه گفتند که اوایل بعد از ظهر پنج‌شنبه ۷ تیر تانک‌های اسرائیلی وارد این محله شدند و حملات پهپادی هم به این منطقه انجام شده است.

محمد جمال، ۲۵ ساله، یکی از ساکنان شهر غزه، از طریق یک اپلیکیشن پیام‌رسان به رویترز گفت: «به نظر می‌رسد که جنگ دوباره شروع شده و مجموعه‌ای از بمباران‌ها چندین خانه را در منطقه ما ویران کرد و ساختمان‌ها را تکان داد.»

اداره خدمات اورژانس فلسطین اعلام کرد که گزارش‌هایی از کشته و زخمی شدن افراد در شجاعیه به دست آن‌ها رسیده است اما تیم‌های آنها به دلیل تداوم حملات نتوانستند به این افراد دسترسی پیدا کنند.

به گزارش رویترز، سه نفر در جریان بمب‌گذاری قبل از شروع این حمله کشته شدند و پنج نفر دیگر هم در رویدادی دیگر در محله صبرا کشته شدند.

گروه مسلح جهاد اسلامی متحد حماس اعلام کرد که یک بمب از پیش کار گذاشته شده علیه یک تانک اسرائیلی را در شرق شجاعیه منفجر کرده است.

اسرائیل نیروهای حماس را به پنهان شدن در میان غیرنظامیان متهم می‌کند و به آوارگان هشدار می‌دهد که از مسیر عملیات اسرائیل علیه این نیروها خارج شوند.

آویچای آدرایی، سخنگوی ارتش اسرائیل، در شبکه اجتماعی ایکس خطاب «به همه ساکنان و آوارگان منطقه شجاعیه و محله‌های جدید» نوشت: «برای امنیت خود، باید فورا از خیابان صلاح‌الدین به سمت منطقه بشردوستانه بروید.»

ساکنان و رسانه‌های حماس می‌گویند که تانک‌های اسرائیلی قبل از این اعلام حرکت کردند و مردم حومه شرقی غزه زیر آتش بمباران به سمت غرب غزه می‌دوند زیرا اسرائیل جاده جنوب را مسدود کرده است..

با گذشت بیش از هشت ماه از جنگ کنونی غزه که با حمله حماس در هفتم اکتبر گذشته به اسرائیل آغاز شد، مقامات امدادی می‌گویند که این منطقه در معرض خطر قحطی قرار دارد و تقریبا نیم میلیون نفر از ساکنان غزه با ناامنی غذایی روبه‌رو هستند.

به گفته محمد جمال در گفتگو با غزه: «ما در شهر غزه گرسنه‌ایم و تانک‌ها و هواپیماها ما را شکار می‌‌کنند بدون این‌که امیدی به پایان یافتن این جنگ باشد.»

از سوی دیگر، یک مقام بهداشتی غزه با اشاره یه این‌که جنگ ثبت موارد مرگ در نتیجه سوتغذیه را دشوار کرده است، از مرگ یک دختر بچه دیگر در بیمارستان کمال عدوان در اواخر روز چهارشنبه ۶ تیر خبر داد و افزود تعداد کودکانی که بر اثر سوتغذیه و کم آبی جان خود را از دست داده‌اند به دست‌کم ۳۱ نفر رسیده است.

اسرائیل اتهامات ایجاد شرایط قحطی را رد می‌کند و سازمان‌های امدادی را مسئول مشکلات توزیع می‌داند و حماس را به منحرف کردن کمک‌ها متهم می‌کند؛ اتهامی که این گروه آن را رد می‌کند.

تصاویر پهپادها از جنوب غزه در رسانه‌های اجتماعی، که رویترز نتوانسته آنها را تایید کند، نشان می‌دهد که ده‌ها خانه در بخش‌هایی از رفح ویران شده و منطقه‌ای در ضلع غربی شهر کاملا از بین رفته است.

با این وجود تاکنون ارتش اسرائیل درباره اقدام نظامی شب گذشته در این منطقه هیچ اظهارنظری منتشر نشده است.

هنوز میانجی‌گران بین‌المللی با حمایت آمریکا نتوانسته‌اند به توافق آتش‌بس در جنگ غزه دست یابند و مذاکرات در این باره در بحبوحه فشار شدید غرب برای ارسال کمک‌های بیشتر به غزه ادامه دارد.

یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، روز چهارشنبه گفت که در مورد پیشنهادهای خود برای اداره غزه پس از جنگ که شامل مشارکت فلسطینی‌های محلی، شرکای منطقه‌ای و ایالات متحده می‌شود، با مقامات آمریکایی صحبت کرده است، اما این یک فرآیند طولانی و پیچیده خواهد بود.

حماس می‌گوید هر توافقی باید به جنگ در غزه پایان دهد و موجب خروج کامل اسرائیل از غزه شود، در مقابل اسرائیل می‌گوید تا زمانی که حماس بر غزه حکومت می‌کند، تنها توقف‌های موقتی در جنگ را می‌پذیرد.

بر اساس آمار اسرائیل، هنگامی که حماس در هفتم اکتبر به جنوب اسرائیل یورش برد، نزدیک به ۱۲۰۰ نفر کشته شدند و بیش از ۲۵۰ نفر به گروگان گرفته شدند و در جریان حمله به غزه هم تاکنون ۳۱۴ سرباز و نظامی اسرائیلی کشته شده‌اند.

اواخر اردیبهشت‌ماه، خلیل الحیه، رئیس دفتر روابط اسلامی و عربی حماس از کشته شدن ۷۰ درصد از گروگان‌های اسرائیلی باقیمانده در غزه در جریان بمباران‌های ارتش اسرائیل خبر داد.

وزارت بهداشت غزه هم روز سه‌شنبه ۵ تیرماه اعلام کرد حمله اسرائیل به غزه تاکنون ۳۷ هزار و ۶۵۸ کشته فلسطینی برجای گذاشته است.

وزارت بهداشت غزه آمار تفکیک شده کشته‌های نیروهای مسلح و کشته‌های غیرنظامیان را اعلام نمی‌کند، اما مقامات غزه می‌گویند که بیشتر کشته‌شدگان غیرنظامی بوده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد

شنیداری

پادکست‌ها