گزارش رسیده به ایران اینترنشنال نشان میدهد زندانیان سیاسی مرد محبوس در زندان لاکان رشت، که در بندی موسوم به بند میثاق نگهداری میشوند از حداقل امکانات لازم محروم هستند و سلامتی آنها با شروع فصل سرما و محرومیت از آب گرم به خطر افتاده است.
بیش از هزار فعال مدنی، صنفی و کارگری داخل و خارج ایران، با امضای فراخوانی فوری، خواهان توقف اجرای حکم اعدام سامان محمدیخیاره و محمدامین مهدویشایسته شدهاند.
رزگار بیگزاده بابامیری، زندانی سیاسی کُرد که به خاطر حضور در اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در شهر بوکان و تهیه دارو و امکانات درمان برای مجروحان سرکوب اعتراضات پردامنه در این شهر، ۲۸ فروردین ۱۴۰۲ بازداشت شد، با اتهامهایی مواجه شده که میتواند منجر به صدور حکم اعدام برای او شود.
خانه موسیقی ایران با صدور بیانیهای ضمن انتقاد از لغو کنسرتها، ممنوعیت فعالیت زنان و بازداشت هنرمندان، خواستار پایان یافتن فشارها و محدودیتها علیه آنها شد.
پنج زندانی سیاسی به نامهای فرشاد اعتمادیفر، مسعود جامعی، داوود حرمتنژاد، سامان حرمتنژاد و علیرضا مرداسی، از ۵۰۰ روز پیش بهصورت بلاتکلیف در زندان شیبان اهواز به سر میبرند.
زینب جلالیان، قدیمیترین زندانی سیاسی زن در ایران، با وجود شرایط نامناسب جسمی از رسیدگی پزشکی و ملاقات با خانواده محروم است. او که از ۱۷ سال پیش زندانی است، در حال حاضر بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در زندان یزد به سر میبرد.
کارشناسان سازمان ملل متحد جمعه ۲۳ آذر در بیانیهای نگرانی خود را از تصویب قانون موسوم به «عفاف و حجاب» در ایران ابراز کردند. این کارشناسان از جمهوری اسلامی خواستند فورا این قانون را لغو کند.
حدود ۴۰۰ نفر از فعالان مدنی در ایران با امضای نامهای خواهان لغو فوری حکم اعدام پخشان عزیزی، مددکار اجتماعی و زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، شدند.
احمدرضا حائری، زندانی سیاسی محبوس در زندان قزلحصار کرج، به دلیل نوشتن نامهای درباره سقوط بشار اسد در سوریه، با پروندهسازی تازه مواجه شد و از سوی ماموران حفاظت اطلاعات زندان مورد بازجویی قرار گرفت.
با سقوط بشار اسد، درهای زندان نظامی مخوف صیدنایا در حومه دمشق گشوده شد و هزاران خانواده برای یافتن عزیزانشان به این مکان هجوم آوردند، اما بسیاری همچنان در انتظار یافتن پاسخ برای سالها چشمانتظاری هستند.
شش تن از متهمان پرونده «شهرک اکباتان» در بخش نخست پرونده خود از سوی دادگاه کیفری به اعدام محکوم شدهاند. بررسی جزییات پرونده این متهمان نشان میدهد آنها در پروسهای ناعادلانه و با وجود تناقضهای بسیار در پرونده، به اعدام محکوم شدهاند.
اسناد و اطلاعات اختصاصی رسیده به ایراناینترنشنال نشان میدهد دستگاه قضایی ایران با تن دادن به خواست نهادهای امنیتی، مدارک و شواهدی را که موید انساندوستانه بودن فعالیتهای پخشان عزیزی در شمال شرق سوریه است نادیده گرفته و او را در خطر تایید حکم اعدام قرار داده است.
بیش از ۳۰۰ کنشگر و فعال مدنی شنبه ۱۷ آذر در بیانیهای قانون جدید تحمیل حجاب اجباری را غیرمشروع، نامنطبق بر اصول و روح قانونگذاری، و ناسازگار با عقل جمعی ایرانیان دانستند.